Меню Затваряне

Почистване на лице – защо трябва да го правим?

Почистване на лице - защо трябва да го правим - Козметично студио Визия Пловдив

Кожата ни непрекъснато е изложена на замърсявания от околната среда. Към това трябва да прибавим и склонността й да натрупва по повърхността си излишен мастен секрет и мъртви клетки. За да изглежда млада и свежа, е важно тя да бъде почиствана правилно. Ежедневно ние измиваме лицето си с вода, сапун, различни почистващи лосиони и препарати, но в много случаи те не са най-подходящите и ефикасни продукти.

Почистващите процедури при специалист се грижат за отстраняване на:

  • замърсяванията, полепнали от въздуха
  • излишния себум и остатъците от грим при жените
  • ексфолиация (премахване на „мъртвите“ клетки от повърхността на епидермиса)
  • почистване на запушените пори и образувалите се комедони (черни точки) и милиуми (мини кистички, най-вече около очите).

Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори, са резултат от непочиствана или неправилно почиствана кожа. Затова редовното почистване на лицето е изключително важно, особено в големите градове, където въздуха е много по-замърсен и кожата задържа значително повече нечистотии.

Разлика в почистването вкъщи и при козметик

Информацията на опаковките на повечето козметични продукти, включително и на почистващите препарати, е недостатъчно изчерпателна и точна – показанията са по-скоро с рекламна цел (пример за това е как на всеки шампоан за коса пише, че прави косата бляскава, обемна и подхранена). Ето защо е препоръчително да се направи консултация с козметик относно правилната грижа за кожата у дома.

Освен консултация, посещението при козметичен специалист ви дава възможност да направите по-дълбоко почистване от това вкъщи. Това, което може да направите в домашни условия е да измиете и тонизирате кожата, да ексфолирате изключително повърхностно, но не и да почистите порите в дълбочина, както и да премахнете образувалите се комедони.

Мислете за редовната професионална грижа за кожата на лицето, както бихте разсъждавали за оралната хигиена – това, че мием зъбите си вкъщи, не замества периодичните ни посещения при стоматолог за почистване на зъбния камък. По същата логика, ние трябва да полагаме грижи у дома, за да поддържаме ефекта от направената процедура за лице за по-дълго време.

Разлики в кожата на мъжете и жените

Ясно е, че мъжете са по-склонни да измият колата си, отколкото да се подложат на някаква козметична процедура. Дори бръчките не ги притесняват. Единственото нещо, което е в състояние да ги накара да се замислят за поддръжка на своята кожа, е появата на неприятно усещане по лицето като сърбеж и сухота, както и наличие на зачервявания и пъпки.

Особеностите на мъжката кожа са:

  • тя има по-засилена секреция на мастните жлези, затова и в повечето случаи е по-мазна
  • епидермиса е по-дебел
  • ежедневното бръснене изсушава и раздразнява кожата
  • има наличие на враснали косми

От казаното става ясно, че мъжете имат не по-малка нужда от редовно почистване на кожата. Освен приятно усещане за самия мъж, свежата и здрава мъжка кожа е привлекателна за дамите.

Кой тип кожа се нуждае от повече грижи?

Заради разширените пори и склонността да се трупат в тях повече замърсявания, мазната кожа изисква редовна и дисциплинирана грижа. Въпреки, че сухата кожа по-рядко образува комедони и разширените пори не са проблем, нейното почистване е изключително важно, за да изглежда млада и с блясък. Грижите за нея винаги са насочени към предотвратяване на преждевременното стареене. Тук е важно прецизно да се подберат продуктите, с които ще се извършват процедурите, за да не се провокира допълнително дехидратиране на кожата.

Възрастта и почистването на кожата

С напредване на възрастта се променят и грижите за кожата. Често типът кожа също се променя, като от нормална става суха и от мазна – смесена към суха. След 40-годишна възраст вече се набляга на подмладяващи процедури, но ежедневното почистване на лицето с правилните продукти в домашни условия не бива да се пропуска.

Колко често да почистваме лицето си при специалист през различните сезони?

Препоръчително е да почистваме лицето си при специалист всеки месец. През лятото това може да става дори два пъти месечно, защото в този сезон се променя вискозитета на себума, което дава усещане за по-мазна кожа. Професионалното почистване на лицето е задължителна процедура, преди да се пристъпи към различни подмладяващи терапии, пилинги и други апаратни процедури.

Студио Визия извършва процедури за лице в Пловдив

👋 ГРАБНИ 5% ОТСТЪПКА ЗА ПЪРВА ПОРЪЧКА!

Въведи своя имейл адрес, за да научаваш за нашите промоционални продукти и персонални отстъпки.

БЕЗЛАТНО Е и не изпращаме спам!

Posted in Полезни статии

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *